Mantar dolmasi

Daha once bahsettigim gibi 2 haftaligina Istanbula gittim geldim. Bu iki hafta sure icinde bir de Armutlu kacamagi yaptik:-) Orada bir lokantada pureli mantar yemistik. Cok hosumuza gitti.

Hollandaya doner donmez tabiki denedim! Ben dururmuyum yerimde:-) Yapilisi cok basit, lezzet harika!



Malzeme:
-6 tane buyuk mantar
-1 orta boy patates
-rendelenmis kasar

Mantarlari temizledikten sonra saplarini cikardim. Tavada tereyagda mantarlari hafif pisirdim.

Ayri bir tencerede patatesi suda hasladim. Pistikten sonra 1 tatli kasigi tereyag eklereyek pure yaptim. Normalde pureye sut katiyorum ama bu tarif icin sadece patates/tereyag ve tuz kullandim.

Mantarlari tavadan alip borcama dizdikten sonra iclerini pure ile doldurdum. En son olarak ta rendelenmis kasar koydum.

Borcama yarim cay bardagi su ekledim ve onceden 200c isitilmis firinda pisirdim.

Yorumlar

  1. :)
    Desene bir taşla iki kuş vurmuşun...
    Canım mantarı çok severim bunu daha önce oktay ustada görmüştüm ama denemedim ellerine saşlık mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle muhteşem olmuş.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. agzım sulandı yaa ben bayılırım mantara deneyecegım

    YanıtlaSil
  4. Süper,çok severim bu tarifi,ben içine patates eklemiyordum,eminim böyle çok daha lezzetli olur..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi