Firinda Kiymali Patlican/Kabak
Istanbula gitmeden once yapmistim bu yemegi. Bu yemegi pisirirken cok yag kullanmamaya dikkat ettim. Yagsiz kiyma kullandim ve kabak / patlicani kizartmadan hazirladim. Yemek pisirirken bol zeytinyag kullanmaya bayilirim:) Az yagli yemek nasil oluyormus merak ettim ve bu yemek cikti ortaya. Tam bir diyet yemegi oldu. Normalde patlicani ve kabagi kizartmis olurdum. Kiymayi da tereyagda kavururdum.
Ama.... Itiraf etmeliyimki, tad olarak cok fark ediyor. Bidahaki sefer mutlaka birazcik daha fazla yag ekliycem:) Ama genel olarak yemek harikaydi.
Malzeme:
-1 kucuk pirasa
-1 yesil sogan
-1 kirmizi biber
-2 dis sarimsak
-1 carliston biber
-200 gr kiyma
-1 patlican
-1 kabak
-1 su bardagi rendelenmis kasar
-kekik
-maydonoz (ben kurutulmus kullandim)
-tuz/karabiber
*Pirasayi, yesil sogani, carliston, kirmizi biber ve sarimsagi asagidaki fotograftaki gibi kesiyoruz.
*Teflon tavada kiymayi yagsiz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra hazirladigimiz biberleri, pirasayi, sarimsagi, yesil sogani ekliyoruz. Yag kullanmadim.
*Kabaklari uzun dilimler halinde kestim. Ayri bir kasede zeytinyag, kekik ve kurutulmus maydonozu karistirdim. Bu karisimi firca yardimiyla ile kabaklara surdum. Tuz eklemeyi unutmayalim:)
*Patlicanlarada ayni islemi yaptim ve teflon tavada asagidaki fotograftaki gibi pisirdim.
Ama.... Itiraf etmeliyimki, tad olarak cok fark ediyor. Bidahaki sefer mutlaka birazcik daha fazla yag ekliycem:) Ama genel olarak yemek harikaydi.
Malzeme:
-1 kucuk pirasa
-1 yesil sogan
-1 kirmizi biber
-2 dis sarimsak
-1 carliston biber
-200 gr kiyma
-1 patlican
-1 kabak
-1 su bardagi rendelenmis kasar
-kekik
-maydonoz (ben kurutulmus kullandim)
-tuz/karabiber
*Pirasayi, yesil sogani, carliston, kirmizi biber ve sarimsagi asagidaki fotograftaki gibi kesiyoruz.
*Teflon tavada kiymayi yagsiz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra hazirladigimiz biberleri, pirasayi, sarimsagi, yesil sogani ekliyoruz. Yag kullanmadim.
*Kabaklari uzun dilimler halinde kestim. Ayri bir kasede zeytinyag, kekik ve kurutulmus maydonozu karistirdim. Bu karisimi firca yardimiyla ile kabaklara surdum. Tuz eklemeyi unutmayalim:)
*Patlicanlarada ayni islemi yaptim ve teflon tavada asagidaki fotograftaki gibi pisirdim.
ne kadar iştah açıcı bir lezzet olmuş afiyet olsun
YanıtlaSilrenkleri çok canlı sanki pişmemiş gibi görüyor bunu yemeklerde yakalamak çok zor elleirne sağlık iştah kabartıcı olmuş :)
YanıtlaSilyurt dışında yaşamakta zor olsa gerek allah kolaylık versin ..
Canım ellerine sağlık gerçekten harika gözüküyor...
YanıtlaSilKendim için az yağlı yemekler yapmaya dikkat ediyorum ama eşimde yağlı yemekleri seviyor...
inanılmaz harika görünüyorlar.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilFARKLI BİR LEZZET OLMUŞ CANIM ..
YanıtlaSilPATLICANDA YAĞI ÇOK SEVMİYORUM .TAM YAZ YEMEĞİ OLMUŞ..
ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ ARKADAŞIM..
SEVGİLER...
MELİKE..
gecen hafta ben de yaptim, tadi cok iyiydi, sagolun tarif icin. bu hafta da günün menüsü!! :)
YanıtlaSilDeniz - Begenmenize cok sevindim. Afiyet olsun.
YanıtlaSil