Soya Soslu Cin Makarnasi
Hollanda bir cok farkli insanlarin yasadigi bir ulkedir. Aklina gelen her millet'den insan bulabilirsiniz. Bunun tabiki en buyuk avantajlardan biri farkli kulturlerle tanismamiz. Gecen gun uzun zamandir gitmek istedigim bir Cin dukkanina gittim. Sadece Cin urunleri satiyorlar. Tabiki yiyecekten bahsediyorum. Bir kac guvenilir seyler aldim :) Ne yedikleri belli degilki:)
Neyse gecelim simdi soya soslu cin makarna tarifine :-) Tadi gercekten cok guzel oldu. Galiba bir sure spaghetti yemeyecegiz gibi geliyor bana!
Malzeme:
-3 parca cin makarna
-yarim kilo lahana (ince kiyilmis)
-200 gr tavuk gogusu (kus basi kesilmis)
-2 havuc (minik dogranmis)
-1 sogan (ince kiyilmis)
-3 dis sarimsak
-4 kasik soya sosu
-karabiber
-pul biber
-tuz
Tavaya sogani, havucu, sarimsagi ve tavuk gogusunu alip kavurun. Soya sosu ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Pesinden ince kiyilmis lahanayi ekleyin. Atesi kisip agir ateste lahana iyice yumusayana kadar pisirin. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip altini kapatin.
Bir derin tencerede kaynamis suda makarnalari haslayin. Haslandiktan sonra suzgece koyup suyunu suzun. 5 saniye boyunce soguk suyun altinda tutun makarnayi.
Hazirlamis oldugumuz sosu ve makarnayi karistirdiktan sonra sicak olarak servis yapin.
Cin makarnasi aldim. Uzun zamandir denemek istiyordum.
Cinlilere has bir kek. Pamuk gibi, ve cok hafif. Bayildim! Cesit cesit renkleri var. Pembe, yesil, sari, kahverengi... Ben tabiki cikolatali olani aldim:)
Neyse gecelim simdi soya soslu cin makarna tarifine :-) Tadi gercekten cok guzel oldu. Galiba bir sure spaghetti yemeyecegiz gibi geliyor bana!
Malzeme:
-3 parca cin makarna
-yarim kilo lahana (ince kiyilmis)
-200 gr tavuk gogusu (kus basi kesilmis)
-2 havuc (minik dogranmis)
-1 sogan (ince kiyilmis)
-3 dis sarimsak
-4 kasik soya sosu
-karabiber
-pul biber
-tuz
Tavaya sogani, havucu, sarimsagi ve tavuk gogusunu alip kavurun. Soya sosu ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Pesinden ince kiyilmis lahanayi ekleyin. Atesi kisip agir ateste lahana iyice yumusayana kadar pisirin. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip altini kapatin.
Bir derin tencerede kaynamis suda makarnalari haslayin. Haslandiktan sonra suzgece koyup suyunu suzun. 5 saniye boyunce soguk suyun altinda tutun makarnayi.
Hazirlamis oldugumuz sosu ve makarnayi karistirdiktan sonra sicak olarak servis yapin.
Hımm yine harika lezzetler sunmuşun bizlere canım...
YanıtlaSilBenimde yengem ve ağbim hollandada yaşıyor ve sağolsun yengem bizlere sürekli çin ve surinamli yemekleri yapıyor genellikle seviyorum ben...
Bunu aynen yengeme aktarıyorum..:)
Ellerine sağlık...
selam sosu içinde olanlardan herhalde kaynar su dokup sos eklenıyor bol baharatl yağlı değil afıyet olsun
YanıtlaSilÇin mutfağinı ben çok seviyorum. Özellikle sebzeli erişte. Bu tarifi de çok beğendim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçin makarnası harika görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilSiteniz çok renkli, çok güzel.
Tariflere bayıldım.
Makarnasever biri olarakta çin makarnasına bayıldım.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
harikasın,bi tanem izleyenlerinin arasına katıldım takibede yazacagım
YanıtlaSilkutsalceyiz.blogc.com
kutsalsofra.blogspot.com
iki adresim var beklerim
sevgiler selamlar caım