Mantarli Tagliatelli

Uzun zamandir denemek istiyordum: Tagliatelli

Bizim buralarda taze satilir (kurutulmamis). Her gordugumde gozume carpar ama alipta denemek firsat olmadi. KESKE.. keske daha once alip deneseymisim diyorum! Tadi harikaydi. Cok hosuma gitti. Sade bile hazirlayip yiyebilirsin bence:) Benim bu denedigim tagliatelli sade degildi, hamurun icine sarimsak ve degisik yesillikler eklenmis.

Kafamda birden mantarli tagliatelli canlandi... Iste sonuc:

Malzeme:
-250gr tagliatelli
-400gr mantar
-1 sogan
-3 dis sarimsak
-eski kasar yada parmezan
-1 sebze bulyon tableti
-karabiber
-tuz
-zeytinyag


Istediginiz cesit mantar kullanabilirsiniz. Kahverengi olanlarin tadi kultur mantarindan daha sert. Tam bir mantar tadi var. Genelde kultur mantar yerine bu mantardan alirim. Beyaz olana gelince, onun tadi tamamen farkli. Tadi daha hafif, ama yedigin zaman sanki et yiyormussun gibi bir his verir. Daha serttir, ve pistikten sonra kivam olarak diger mantara benzemiyor. Et fazla yemeyenler icin cok guzel bir alternatif.




1 sogani ve 3 dis sarimsagi yagda pembelesinceye kadar beklettim.


Mantarlari sogana ekledim.


Biraz kavurduktan sonra 1 cay bardagina kaynar su koyup 1 (sebze) bulyon tableti eritip ekledim mantara. Suyunu cekene kadar pisirdim. En son da karabiber ekleyip altini kapattim.


Ayri bir tencerede tagliatelli kaynar tuzlu suda hasladim. Suya biraz zeytinyag ekledim. Pistikten sonra suzdum ve derin bir kaba aldim. Daha once hazirlamis oldugum mantari tagliatelli ye ekledim ve guzel bir harmanladim.

Eski kasar rendeledim. Aslinda buna parmezan cok guzel yakisirdi, ama eski Hollanda kasari (18ay dan fazla beklemis) hic aratmadi.


Iste sonuc!

Yorumlar

  1. Yine çok nefis bir lezzet ellerine sağlık görüntüsü harika.:)
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle:))

    YanıtlaSil
  2. Mantar harika bir tat kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Tagliatelli ne desem, kabalik etmis olur muyum?
    Bir cesit nodil, veya makarna mi ?

    Bizim buralarda da buna benzer bsieyler var ama, hic denememistim. Mantarla mukemmel olcagina hic kuskum yok.
    Acana eristeyle de olur mu?
    (Tagliatelli ne bilmiyorum ya, illa onun yerine biseyler bulup bulusturucam:))
    Fevkalade

    YanıtlaSil
  4. Tagliatelli italian usulu makarnadir. Resimdede gordugunuz gibi biraz irice kesilmis. Istediginiz her tur makarna deneyebilirsiniz. Spaghetti, penne, kelebek makarna hic fark etmez. Mesela penne makarna ve kelebek makarna aynidir degilmi malzeme olarak? Ama yerken ikiside ayri bir tad verir nedense. Tagliatelli de oyle iste, bir spaghetti gibi olmadigi icin farkli bir tat veriyor. Bu arada sizin blogun linkini bulamadim. Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mantarı heryemekte çok severim. Makarnaya ayrı bir yakışır. Ellerine sağlık, muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Tagliatelli makarnasini çok severim.. Fotograflardan nefis oldugunu görebiliyorum.. Ellerine saglik.. Iyi haftalar :)))

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel görünüyor.
    Canımı çektirdin.
    Bakmakla nasıl yetiniyim.

    YanıtlaSil
  8. çok leziz görünüyor :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi