Elmali - Armutlu - Ayvali Turta

Bu turtaya ne isim koysam diye dusundum. Elmali turta desem olmaz, cunku icinde armut ve ayvada var. Ne kadar zormus bu isler:) Neyse elmali-armutlu-ayvali turta olsun dedim. Aslinda hic onemli degil. Onemli olan turtanin lezzeti!

Bu turtayi biraz farkli yapmak istedim. Mesela normalde armut ve ayva koymam. Gecenlerde internette gezinirken gormustum ayvali turtayi, fikir olarak hosuma gitmisti. Elma ve armut zaten birbirine cok guzel yakisiyorlar. Bende ucu ile bir turta yapmaya karar verdim.

Bu turtada esmer seker ve bal kullandim. Isterseniz sadece toz seker kullanabilirsiniz. Bence bal ve esmer seker cok guzel tat katmis. Tariften sasmamanizi oneriyorum.

Ben eklemedim ama, isterseniz icine ceviz, badem, findik vs ekleyebilirsiniz. Cok guzel yakisir.





Hamur icin malzeme:
-2 yumurta
-125gr tereyag (oda sicakliginda olmali)
-3/4 su bardagi seker
-vanilya
-1 kabartma tozu
-cay bardagi sivi yag
-alabildigi kadar un

Un ve kabartma tozu haric butun malzeme karistin. Tereyagi bu karisim icin de yok olmali. En son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip yumusak bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dakika buzdolabinda dinlendirelim.
26cm kek kalibini yaglayip bir kenara koyalim. Hamurun 1/4 bir kenara ayiralim (bunu en son olarak uzerine rendeleyecegiz).
Diger hamuru acmak mumkun olmayacak bunu bastan soyleyeyim :-) Hamurdan parcalar koparip kalibi tamamen hamur ile kaplayalim (kenarlari dahil). Cok fazla ince olmamasina dikkat edelim.






Ic malzeme:
-3 yesil elma
-1 kirmizi elma
-2 kucuk armut
-1 orta boy ayva
-2 corba kasigi esmer seker
-2 corba kasigi toz seker
-1 corba kasigi bal
-1 tatli kasigi tarcin
-1 cay bardagi uzum
-1 kasik tereyag

Elmalari, ayvayi, ver armutlari kup keselim. Bir tencerede 1 kasik
tereyagi erittikten sonra butun malzemeleri ekleyip iyi karistirin. 5 dakika kadar alti kisik ateste kaldiktan sonra atesten alalim.
Ic malzeme biraz tatli oldu. Eger cok fazla tatli olmasini istemiyorsaniz 1 kasik seker eksik koyabilirsiniz.
Hamurla dosemis oldugumuz kaliba ic malzemeyi dokelim. Uzerine ayirmis oldugumuz hamuru rendeleyim onceden 180c isitilmis firinda pisirelim.

Yorumlar

  1. normalde şkerli sevmem ama gerçekten çok ilginç mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canımmmm:)

    YanıtlaSil
  2. anneler günün kutlu olsun arkadaşım,ist dan bir nefes te senin için çektim:)sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. anneler gununu kutlar büyüklerınınde ellerınden öperım canım nice yıllara sevdıklerınle

    YanıtlaSil
  4. Ayva ve armut eklemek süper bir fikir. Çok iyi düşünmüşsün. Bal fikrini de çok beğendim. Ben de bir daha ki turtamı balla deneyeceğim. Çok teşekkürler güzel fikirler için.

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz tartlara bayılırım (gerçi hafifleme kararı aldığımdan beri neredeyse hiç yemedim ya). Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. ÇOK AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  7. merhaba canım. ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. ben de senin ilk anneler gününü kutlarım. daha nicelerine inşallah. bloğun ve tariflerin harika. seni izlemeye alıyorum. iyi haftalar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. bu arada, tarifine de yorum yazmadan geçemiycem... şahane görünüyor. çok severim. ellerine sağlık canım. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Turta harika görünüyor ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık,diyette 7 ayda ve 17 kilo kaybettim :)
    sizin 5 kilo fazlanızı vermeniz için biraz sabır lazım o kadar...
    yine beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Armut ve ayva hiç aklıma gelmemişti. Ben de kuruüzüm, kurukayısı, ceviz katarım elmanın yanına. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  12. Harika bir tart olmus, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Tartın her türlüsüne,ama özellikle elmalısına bayılırım!Eminim armut ve ayva da ekleyince süper olmuştur!Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  14. müthiş olmuş canım.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Turtaya bayılırım.Şimdi hastayım kalkınca bir ara bende yapıcam.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım köfteleri sormuşsun, salatanın köfteleri biraz sert oldu ama salataya karıştırınca ve buzdolabında bekletince yumuşadılar. Turtan enfes görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi