Zeytinyagli Pirasa
Malzeme:
-yarim kilo pirasa
-yarim cay bardagi zeytinyag
-2 havuc
-1 sogan
-2,5 su bardagi su
-yarim su bardagi pirinc
-2 tatli kasigi toz seker
-tuz
Pirasalari yikadiktan sonra 2 cm kalinliginda dograyalim.
Tencereye ince kiyilmis soganlari zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavuralim.
Havuclari da ekleyip 1dk kadar soganlarla beraber kavuralim.
Pirasalari ekleyip diriligini kaybedene kadar kavuralim.
Tuz ve sekeri ekledikten sonra 2,5 su bardagi suyu ekleyelim. En son olarakta pirincleri pirasanin ustune serpistirelim. Pirinci ekledikten sonra yemegi karistirmayalim. Yemegin suyu kaynadigi an altini kisalim ve agir ateste pirasanin pismesini saglayalim.
Zeytinyagli pirasayi soguk servis yapalim. Bol limon sikmayi da unutmayalim.
Hımm pırasanın da tam mevsimi, ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilcanım yine çok sevdiğim bir lezzet sunmuşun ellerine sağlık:))
YanıtlaSilEskiden çok sevmezdim ama artık özellikle kendim pişrmeye başladıktan sonra aramız düzeldipırasayla :) çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilPırasa sevilmez mi?Bol limonlu, hele ki hastayken. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben çok severimm.hemen bir tabak alayım.ellerine sağlık.nefis..
YanıtlaSilmerhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumun için:)
YanıtlaSilpırasayı ben de bol limonlu severim, ellerine sağlık canım...
gomma kurabiyeleri de nefis görünüyor, Surinam'la ilgili bilgiler için de teşekkürler...
Hollanda'ya selamlar...
teşekkür ederim
YanıtlaSilgüzel ziyaretin için her zaman beklerim
Arkadaslar, degerli yorumlariz icin tesekkurler.
YanıtlaSil