29 Nisan 2009

Zeytinyagli Pirasa





































Malzeme:
-yarim kilo pirasa
-yarim cay bardagi zeytinyag
-2 havuc
-1 sogan
-2,5 su bardagi su
-yarim su bardagi pirinc
-2 tatli kasigi toz seker
-tuz

Pirasalari yikadiktan sonra 2 cm kalinliginda dograyalim.

Tencereye ince kiyilmis soganlari zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavuralim.

Havuclari da ekleyip 1dk kadar soganlarla beraber kavuralim.

Pirasalari ekleyip diriligini kaybedene kadar kavuralim.

Tuz ve sekeri ekledikten sonra 2,5 su bardagi suyu ekleyelim. En son olarakta pirincleri pirasanin ustune serpistirelim. Pirinci ekledikten sonra yemegi karistirmayalim. Yemegin suyu kaynadigi an altini kisalim ve agir ateste pirasanin pismesini saglayalim.

Zeytinyagli pirasayi soguk servis yapalim. Bol limon sikmayi da unutmayalim.

8 yorum:

  1. Hımm pırasanın da tam mevsimi, ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. canım yine çok sevdiğim bir lezzet sunmuşun ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. Eskiden çok sevmezdim ama artık özellikle kendim pişrmeye başladıktan sonra aramız düzeldipırasayla :) çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Pırasa sevilmez mi?Bol limonlu, hele ki hastayken. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ben çok severimm.hemen bir tabak alayım.ellerine sağlık.nefis..

    YanıtlaSil
  6. merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumun için:)
    pırasayı ben de bol limonlu severim, ellerine sağlık canım...
    gomma kurabiyeleri de nefis görünüyor, Surinam'la ilgili bilgiler için de teşekkürler...
    Hollanda'ya selamlar...

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim
    güzel ziyaretin için her zaman beklerim

    YanıtlaSil
  8. Arkadaslar, degerli yorumlariz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.