"Yesil" Spaghetti

Adini yesil spaghetti koydum. Nedenini anlatmama gerek yok sanirim. Taze maydonozu nasil degerlendirsem diye dusunurken birden gozumun onunde bol maydonozlu spaghetti canlandi. Fakat salata gibi bisey dusundum. Daha once belirttigim gibi, yeni yeni seyler denemeyi cok severim. Bazi yemeklerde tarife tam uyarim (ozellikle tatlilarda), ama elimde de tarif yoksa evde bulunan malzemelerle biseyler yapmayi (siz "uydurmayi" okuyun) cok severim! Bu da kendi kafama gore yaptigim bir tarif oldu. Ne yalan soyleyeyim... buyuk bir zevkle oturup yedim!



Malzeme:
-100gr spaghetti
-1 cay bardagi kadar kurutlmus domates
-maydonoz (miktari tercihe gore)
-1 dal yesil sogan
-salatalik (miktari tercihe gore)
-zeytinyag
-tuz

Spaghettiyi bol tuzlu suda hasliyoruz (ortalama 6-7 dakika, bu tercihe gore). Ayni anda maydonozlari yikayip kiyiyoruz.

Puf nokta: Chef Gordon Ramsay yesillikleri 1 kere kesmeyi tavsiye ediyor. Uzerinden ikinci kez bicak gecmez diyor, cunku butun tad ve vitamin kayboldugunu soyluyor. Bende onun soylediklerine uyarak tek bir seferde yesil sogani ve maydonozu kiydim.

Kurutulmus domatesleri ve salataligi kucuk parcalar halinde dograyin.

Haslanmis olan spaghettinin suyu suzup kisa bir sure soguk suyun altinda tutalim. Soguk suyun altinda tutarak haslama islemini durdurmus oluyoruz. Spaghettileri derin bir kaba alalim. Icine yesil sogani, maydonozu, kurutulmus domatesi ve salataliklari ekleyip karistiriyoruz. Son olarakta tuz ve zeytinyag eklereyek "yesil" spaghettimizi hazirlamis oluyoruz.

Yorumlar

  1. Tam istediğim gibi bir makarna salatası olmuş, elllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. pembetatlar.blogspot.com27 Nisan, 2009 07:01

    Canım ellerine sağlık...
    Bugünlerde böyle bir tarife ihtiyacım vardı:))
    Yaz ayları için çok ideal hem şık hem hafif ellerine sağlık öpüyorum:))

    YanıtlaSil
  3. offf... ne güzel olmus. hmmm... tam benim damak zevkime göre. ellerine saglik. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. MAYDONOZU ÇOK SEVDİĞİM İÇİN MAKARNAYADA ÇOK YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SİZE AFİYET OLSUN..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyo resmi bile iştah kabartmaya yeterli makarnayı çok severim soslarıyla ana yemek gibi oluyor çok pratik
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. BENCE DE HARİKA OLMUŞ CANIM.AFİYETLER OLSUN...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Blogunuzu gezdim. Çok güzel bir blog.
    Ellerinize sağlık.Yaptıklarınız çok güzel olmuş.
    Sık sık görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. sanırım pişti olmuşuz:)Sizinkide çok lezzetli görünüyor.Çok severim ben yeşilliğide makarnayıda...
    ellerinize emeğinize sağlık.Size afiyet bal şeker olsun...
    Yaptıklarınızı ve sitenizi bende çok beğendim emeğinize sağlık.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Sevgiyle kalın,

    www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım bloguma bir gelir misin sana bir hediyem var:))

    YanıtlaSil
  10. hep çok güzel valla ellerinize sağlık muhteşem görünüyolar sevgilerimle..........

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi