Fume Somon

Bayilirim dumanda pismis somon baligina. Hergun yesem bikmam herhalde. Kokusu harika, tadi harika, rengi harika! Hamileligim surecinde yiyemedim, 9 ay gecmek bilmedi! Dogumdan sonra ilk yedigim sey bu oldu. Ister inanin ister inanmayin:)



Roka'nin faydalari:
( eruca sative ) : Turpgiller familyasından; sapı tüylü, 40 cm kadar boyunda bir bitkidir. Çiçekleri sapın ucundadır. Rengi beyaza çalar, üzeri mor damarlıdır. Çok kokuludur. Yaprakları almaşık dizilişlidir.Kullanıldığı yerler: İdrar söktürür. Karında biriken suyu boşaltır. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Sıtma ateşini düşürür. Mafsal iltihaplarını giderir. Karaciğer ve dalak hastalıklarında faydalıdır. Safrayı boşaltır. Sarılığı keser. Karaciğer ağrısını giderir. İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Cinsel gücü arttırır. kaynak

Malzeme:
-100 gr dumanda pismis somon baligi
-2 dilim ekmek
-yarim avokado
-roka
-keci peyniri
-kara biber
-limon suyuceviz yagi (zeytinyagi da olabilir)
-tuz



Yapilisi:
Ekmeklerin ustune ince kesilmis somon dilimlerini koyduktan sonra biraz karabiber serpistirelim. Avokadolari dilim dilim keselim ve baligin ustune koyalim. Roka ve keci peyniri de koyduktan sonra biraz limon suyu, tuz ve ceviz yagi dokelim. Iste bu kadar! Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. vallahi olsa ben de ayıla bayıla yerim yani.o kadar nefis bişey.afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Nedense füme edilmiş somonu hiç sevemedim :(
    Eminim büyük bir lezzeten mahrum kalıyorumdur..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi