24 Nisan 2009

Körili Tavuk

Oglen yemegi olarak cok guzel bir alternatif. Hem doyurucu hem besleyici. En onemlisi istah acici:) Boyle bir oglen yemegine kim hayir diyebilirki?



Malzeme:
-250gr tavuk gogusu
-2/3 su bardagi haslanmis misir
-2/3 su bardagi haslanmis bezelye
-maydonoz
-1 yemek kasigi köri (hollandaca kerrie diye geciyor sanirim Turkcesi köri)
-yarim cay kasigi kimyon
-2 dis sarimsak
-karabiber
-tuz

Tavuk gogusunu kusbasi dogradiktan sonra biraz zeytinyag dokuyorsun (2-3 kasik). Baharatlari ve sarimsagi ekleyip eti 1 saat bekletelim. Tavaya yag koyup tavugu kavuralim. Kavurduktan sonra misiri ve bezelyeyi ekleyelim. Yarim su bardagi su ekleyip agir ateste suyunu cekene kadar pisirelim. En son olarak maydonoz ekleyip servis yapalim. Ben 1 dilim ekmegin ustune koyarak servis yaptim (Oglen yemegi olarak). Yanina pilav da cok guzel yakisir yada patates.

1 yorum:

  1. HİÇ KİMSE HAYIR DİYEMEZ GİBİ GELİYOR BANA DA.AFİYETLER OLSUN CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.