5 Nisan 2009

Kapuska

Kiymali lahana dolmasina bayilirim, fakat yapmasi cok zahmetli. Aklima bir fikir geldi. Bazen geliyor iste:)

Dedim malzeme olarak ayni seyleri kullanayim, kapuska gibi pisireyim. Al sana kiymali dolma tadi fakat farkli gorunuste:) Onemli olan tad degilmi?



Malzeme:
-1 kg lahana
-200 gr kiyma
-yarim su bardagi bulgur
-1 sogan
-1 yemek kasigi biber salcasi
-1 yemek kasigi domates salcasi
-yarim cay bardagi sivi yag
-2-3 yemek kasigi nar eksisi
-1 cay kasigi kimyon
-karabiber
-tuz

Sivi yagda ince kiyilmis soganlari pembelestirelim. Icine kiymayi ekleyerek kavuralim. Salcalari da ekleyelim, kavrulmus kiyma ile karistiralim. Ince kiyilmis lahanayi ekledikten sonra nar eksisini, kimyonu, karabiber ve tuzu ekleyelim. Iyi karistirdiktan sonra uzerini ortecek kadar su katalim. En son olarak ta bulguru uzerine serpistirelim (karistirmayin). 30 dakikada kadar pisirin.

Arzuya gore nar eksisi miktari artirilabilir.

5 yorum:

  1. evet bende lahana dolmasını çok seven ama üşenelerdenim. Bunu denemeliyim :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bence nefis olmuş canım.eline sağlık.
    pizzayı ben de kilolardan korkmasam sabah akşam yerim.o kadar güzel bir lezzet yani.ama kilalar hepimizn derdi..

    YanıtlaSil
  3. Bana böyle bir fikir eşim vermişti.Dolmada aynı yemekte demişti ama denememiştim.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. CANIM ELLERİNE SAĞLIK BENİM TATMADIĞIM BİR LEZZET...
    BU ARADA PC BİLGİSAYAR DEMEK:)

    YanıtlaSil
  5. ÇOK PARDON DİYORUM BE HEMENC EVAP VERİYORUM BUGÜN ÇOK GÜLDÜRDÜN BENİ RABBİMDE SENİ GÜLDÜRSÜN...
    P.D.Ç.E
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
    BU BİR ETKİNLİK ÇEŞİT ÇEŞİT LEZZET BİR SAYFADA TOPLANIYOR
    BLOGCU ARKADAŞLARIMIZ YAPTIGI TARİFLER P.D.Ç.S.E YAZARAK BU ETKİNLİĞİ YAPANA RKADAŞIMZA GÖNDERİYORLAR.
    ARKADASIMIZDA SAYFASINDA YAYINLIYOR
    BÖYLECE SİTEMİŞ TANINMIŞ VE ZİYARET EDENİMİZ ÇOK OLUYOR...

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.