Gulo'nun pogaca tarifi

Sizlerle paylasacagim pogaca tarifi bizde Gulo'nun (benim ablam) pogaca tarifi diye gecer. Nedenini anlatmama gerek yok sanirim:) Bu pogacayi tadan herkes cok sasiriyor. Cunku pamuk gibi oluyorlar. Ben zaman zaman yapar buzluga koyarim. Buzluktan cikardiktan sonra bile yeni firindan cikmis gibi oluyorlar.




















Malzeme:
-1 litre sut
-2 kilo un
-2 paket yas maya (80 gr)
-2 paket kabartma tozu
-2 yemek kasigi tuz
-4 yumurta beyazi
-250 gr margarin (oda sicakliginda)
-2 yemek kasigi seker

Ic:
-beyaz peynir
-maydonoz

Ustu icin:
-yumurta sarisi
-corek otu



Sutu isitin ve ilik olmasina dikkat edin. Ilittiktan sonra maya yi eririyoruz sute karistirarak. Bu islemden sonra yumurta beyazlarini, oda sicakliginda olan margarini, sekeri ve tuzu ekliyoruz ve iyi karistiriyoruz.

En son olarak ta unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Ben sahsen direk 2 kilo unu eklemiyorum. Ilk once 1 kilo ekleyerek basliyorum, ondan sonra yarim kilo ekliyorum. Diger kalan yarim kilo unu yavas yavas ekleyerek yoguruyorum hamuru. Bazen 1 kilo yerine 750-850 gram un ekliyorum. Yumusak hamur elde etmek gerekiyor.

Hamuru iyi yogurduktan sonra ustunu kapatip mayalanmaya birakiyoruz. Iki kat kabardiktan sonra alip yaklasik 6 esit parcaya boluyoruz.

Her bir parcayi yaklasik 1 cm kalinliginda aciyoruz. Aciktan sonra hamuru resimdeki gibi ucgen seklinde kesip, peyniri koyup rulo yapiyoruz. Hazirlamis oldugumuz pogacalari tepsiye dizip bir de orada mayalanmasini sagliyoruz. Bu cok onemli.

Pogacalar tepside de mayalandiktan sonra ustune yumurta sarisi surup ve corek otu (veyas susam vs) serpistiriyoruz. Onceden isitilmis 200 C firina ustu iyi kizarana kadar pisiriyoruz.

Yorumlar

  1. Canım ya bunu mutlaka denicem...
    Enfessss görünğyor...
    Ellerine sağlık...
    Sevgielr

    YanıtlaSil
  2. mmmmm çıtır çıtırlar...ellerıne saglık enfesler...

    YanıtlaSil
  3. zaten çoğu tariflerin gerçek adından çok lakapları vardır...

    ayşenin keki,fatmanın böreği..buda gulonun poğaçası:)

    harika görünüyor..ellerine sağlık..sütün ılık olması önemli gerçekten...

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  4. 2 KİLO UN SANIRIM EPEY BEREKETLİ BİR POĞAÇA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MİSAFİRLERİM GELİCEK ÖLÇÜYÜ 1 E İNDİRİP VEDE BU ŞEKİLLERİ VEREBİLİRSEM NE ALA AMA ÇOK ZOR GÖRÜNÜYOR....:(

    YanıtlaSil
  5. Candan, yaklasik 70 pogaca cikti bu hamurdan. Ben buzluga koydugum icin fazla yapiyorum. Misafirin gelecekse yarisini, hatta 1/3 kullanabilirsin. Denemelisin nefis oluyor. Kokusu yetiyor valla:)

    YanıtlaSil
  6. Yumuşacık olduğu belli.Mükemmel.Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. mayalı pogacalar yumuşak oluyor tarifiniz bereketli bir tarif kalabalık misafirler için veya sizin gibi dolaba koymak için ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi