Gomma Kurabiyesi

Bu kurabiyeleri ben Surinamli komsumda yemistim. Oraya has bir kurabiye. Gomma tutkal demekmis. Bu kurabiyelerin isminin gomma olmasinin sebebi, yedigin zaman damagina yapismasi. Yanina bol cay icerek yenmesi gereken bir kurabiye. Bu kurabiyelerin diger adi ise nisasta kurabiyesi.

Size biraz Surinamdan bahsedeyim;

Surinam Batida Guyana, guneyde Brezilya, doguda Fransiz Guyanasi ile sinirlari olan, GuneyAmerika’nin kuzey kiyisinda bir devlet. Eski bir Hollanda sömürgesidir.

BASKENT: Paramaribo
NUFUSU: 417.000
YUZ OLCUMU: 163.820 km2
RESMI DILI: Felemenk Dili
DINI: Islâm, Hindu, Hiristiyan
PARA BIRIMI: Surinam Guldeni
Tarihi:
Surinam kiyisi 1499’da Ispanyol Alonso de Ojeda tarafindan kesfedildi. Fakat Ipanya’nin buraya yerlesme tesebbusleri kisa sureli oldu. 1650’de Ingiltere kiyiyi somurgelestirmek icin yerlesme merkezleri kurdu. 1667’de Ingiltere ve Hollanda arasindaki bir savas sonucunda, Ingiltere Surinam’i Hollanda’ya birakti. 1680’lerde ulkeye seker uretimi icin Afrika’dan koleler getirildi. 18 ve 19. yuzyillarda seker uretiminde, Afrikali koleler calistirildi. 1863’te kolelik kaldirilinca, Hindistan’dan ve Cava’dan isci getirildi. 1922’de Surinam’in statusu degistirilerek, bir somurgeyken Felemenk Kralliginin bir bolgesi oldu. 1954’te eskiden beri Hollanda Guyanasi denilen Surinam’a Hollanda, icislerinde bagimsizlik verdi. 25 Ekim 1975’te ulke bagimsiz bir cumhûriyet oldu. (kaynak)
Asagidak fotograflardada gordugunuz gibi, Surinam yesillik dolusu bir ulke. Doga guzelligi harika oldugu soiyleniyor.
Gomma kurabiyesi

Asil simdi gelelim Gomma kurabiyelerimize!
Asagidaki gordugunuz fotograftaki sekerleri bu kurabiyeler icin ozellikle aldim. Bu sekerler olmadan olmaz:)
Malzeme:
-400gr misir nisastasi
-100gr tereyag
-200gr tozseker
-2 yumurta
-2 yemek kasigi vanilya esansi (yada 2 vanilya sekeri)
-1 yemek kasigi badem esansi
-yarim limon rendesi (yumurtanin kokusunu gidermek icin)
Uzeri icin:
-renkli seker
Sekeri, eritilmis yagi ve vanilya/badem esansini kopurene kadar cirpalim. Tek tek yumurtalari ekleyip cirpmaya devam edelim. Bu karisima yavas yavas nisastayi ekleyip elimize yapmismayacak sekilde bir hamur elde edelim.

Onceden 180c isitilmis firinda kurabiyelerimizi pisirelim. Beyaz kalmalarina dikkat edelim.

Yorumlar

  1. pembetatlar.blogspot.com28 Nisan, 2009 17:33

    hımmhımm gerçekten nefisssssssss:)
    Ellerine sağlık canım harikasın:))

    YanıtlaSil
  2. çok değişk bembeyaz oluşu ilginç tutkal gibi rengide üzerindeki şekerler baya hava katmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyorlar, gerçekten de tutkal gibiler. :)))

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten harika görünüyor.Fakat tadını çok merak ettim doğrusu...eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor gerçekten de.surinamlı komşuna da teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi