24 Nisan 2009

Firinda Karnabahar

Dolaptaki karnabahari ne yapsam diye dusunuyordum. Internette karnabahar yemek tariflerine baktim, cogu tarif ayni cikti. "Kiymali, salcali karnabahar yemegi". Bende tam tersi etsiz bir tarif ariyordum. Hergun et yemeyi tercih etmiyorum. Dedim kalk, kendin biseyler uydur yap! :) Ben cok oyle yemek pisiririm. Iste su suna yakisir, boyle deneyeyim derken degisik degisik seyler cikar ortaya. Bu yemek te oyle oldu diyebilirim........ Besamel sosundan bahsediyorum :)



Malzeme:
-1 orta boy karnabahar
-3 havuc
-1 orta boy patates

Besamel sos icin:
-2 bardak sut
-1 dal biberiye
-4 kasik un
-1 sogan
-3 dis sarimsak
-2 yemek kasigi margarin/yereyag
-tuz

Uzeri icin:
-rendelenmis kasar

Tencereye margarini, sogani, sarimsagi ve taze biberiyeyi hepsi tek seferde koyup ocagin altini acalim. Normalde yagi eritip ondan sonra eklenir sogan vs ama ben oyle yapmadim. Soganlar pempelesinceye kadar kavuralim.

Pesine unu ekleyip soganla beraber kavuralim. Sutu ekledikten sonra iyi karistiralim, unun topak olmamasina dikkat edelim. Kaynamaya basladigi an 30 saniye kadar tutalim ocakta ve altini kapatalim. Koyu bir sos haline gelmis olmasi lazim.

Ayri bir tencerede karnabahari, havucu ve patatesleri haslayalim. Ben karnabahari ve havucu/patetesi ayri hasladim. Haslamis oldugumuz sebzeleri derin bir kaba alin.

Hazirlamis oldugumuz besamel sosunu dokelim ve guzel bir harmanlayin. Bu karisimi borcama dokelim ve ustune rendelenmis kasar serpistirelim.

200C onceden isitilmis firina yerlestirelim borcami. Uzeri nar gibi kizarana kadar firinda pisirelim.

2 yorum:

  1. pembetatlar.blogspot.com25 Nisan, 2009 23:21

    Tekrar merhaba:)
    Güzel yorumunuz için ve beni listenize eklediğiniz için çok tşkr ediyorum...
    bende sizi ekledim inşlh bundan sonra sık sık görüşürüz.:)
    Bu arada karnabahar çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.