Annemin dogum gunu pastasi

Baslamadan once... Annecigim dogum gunun kutlu olsun nice senelere insallah. Gecen hafta beraber kutladik dogum gununu. Simdi de dunyanin obur ucundasin tatile gittin. Tayland'in tadini cikar. Benim icinde lutfeeeeeen! Seni cok seviyorum! Belki oralarda blogumu okursun:-)





Her yerde goruyorum guzel seker hamurlu pastalari. Bende heves ettim denemek istedim. Internette biraz arastirma yaptiktan sonra marzepan siparis vermeye karar verdim. Birde gida boyasi tabiki. Yesil, Kirmizi ve Mavi. Bir cok websitelerinde seker hamurlu pastalar gorebilirsin. Ben sahsen Pastacinin blogunu cok seviyorum. Nedenmi? Cunku acik ve net bir sekilde pasta tarifleri veriyor ve paylasiyor. Bir cok sitede sadece guzel guzel pasta gorursun, ama tarife
gelince paylasilmaz:) O yuzden, Pastaci cok tesekkurler!! :)


Kek icin malzeme:
-3 yumurta
-100 gr toz seker
-150 gr un
-1 paket kabartma tozu
-1 vanilya
-30 gr kakao (ben eklemedim)


Firini 180C dereceye getirip isitalim. Yumurta ve sekeri ilk once mikserle yavas, ondan sonra 7-8 dakika hizli cirpalim. Diger malzemeleri ekleyip 5 dakika daha cirpalim. Kek hamurumuzu 20 cm kek kalibina dokelim ve 30 dk pisirelim firinda. Pistikten sonra sogumaya birakalim.


Malzeme (krema icin pastaci kremasini kullandim):
-250 ml süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı buğday nişastası
-3 yumurta sarısı
-1 çay kaşığı vanilya

Butun malzemeyi sogukken tencereye koyalim ve devamli karistirarak (puding gibi) pisirelim. Sogmus olan keki ikiye bolelim. Arasina hazirlamis oldugumuz kremayi paylastiralim.

Marzepan (badem ezmesinden pasta süslemesinde kullanılan bir çeşit hamur):
Pastayi pembe yapmaya karar verdim:) 400 gr marzepana az birsey kirmizi gida boyasi kattim ve guzel yogurmaya basladim. Masaya pudra sekeri serpistirdim ve marzepani actim. Keki acmis oldugum marzepan ile kapattim. Cok az bir parca marzepani ayirdim ve mavi gida boyasi kattim mor renkli marzepan elde etmek icin. Kalip ile kalpler yaptim ve pastayi susledim. Kalpleri bal ile yapistirdim, aklima baska birsey gelmedi:)

Yorumlar

  1. canım pastan süper olmuş.ama kremadaki sütün gr olmaması gerekiyor.çok anlaşılmaz.ama tebrikler.ben daha hiiiç denemedim hiç..

    YanıtlaSil
  2. Defnecigim, ben direk pastacinin sayfasindan kopyaladim ve aynen uyguladim. Cok guzel oldu. Anlasilmaz olani anlayamadim.

    YanıtlaSil
  3. Canım annenin doğum günü kutlu olsun...
    Ve paylaştığın adresx için teşkkürler bir göz aticam...
    Pastanda enfes görünüyor...
    Ellerin dert görmesin...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. BENİM BLOĞUM ÇÖKTÜ CANIM.HERŞEYİ İÇE AKTARDIĞIM YENİ BİR SAYFA OLUTURDUM.ESKİ ADRESİMİ SİLİP YENİ BLOĞUMU SAYFANA EKLERSEN ÇOK SEVİNİRİM.BENİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞINA İNANIYORUM.SEVGİLER.
    İŞTE YENİ ADRESİM...


    http://defneninmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi