Uzumlu kek
Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerle uzumlu kek tarifini paylasacagim. Gecenlerde internette gezerken rastladim ve denemeye karar verdim. Tek kelimeyle super oldu!
Bu sefer icine ceviz ve findikta kattim. Cok lezzetli oldu. Ben malzemelerin yarisini kullandim (20cm kalip icin).
Bu tarifi ilk denedigimde altaki kalipta yapmistim. Yuvarlak kaliptan cok daha guzel oldu.
Uzumlu cevizli kek
Malzemeler:
- 250gr tereyag
- 200gr seker
- vanilya
- 4 yumurta
- 1/4 limon rendesi
- 1/2 cay kasigi tuz
- 500 gr un
- 1 kabartmatozu
- 125ml sut
- 100 gr uzum
- 1 avuc kadar ceviz
- 1 avuc kadar findik
Kek kalibini yaglayip bi kenara koyalim. Firinida onceden isitalim.
-Seker ve yagi iciye karistirip kalin bir kivam haline getirelim. Bu karisima vanilyayi da ekleyelim.
-Tek tek yumurtayi ekleyip iyice karistiralim (mixer kullanin).
-Limon rendesini ve tuzuda ekliyoruz yumurtalari ekledikten sonra.
-Unu ve kabartma tozunu ayri bi kapta eliyoruz.
-Yagli seker karisimina sutu ve unu/kabartma tozunu ekleyip guzel bir kek hamuru kivamina getiriyoruz.
-En son olarak uzumleri, cevizi ve findigi ekliyoruz. Uzumleri yikadiktan sonra kurulayin ve una bulayin. Boylece uzumlerin kekin dibine cokmesini onluyoruz! Ben bunu bilmiyordum hep sinir olurdum uzumler dibe iniyor diye:)
-Kek hamurunu onceden yagladimiz kek kalibina dokelim ve onceden isitilmis firinin ortasina yerlestirelim.
Keki iyi takip edin... yanmasin:) Yaptiginiz olcuye gore tabiki pisme saati degisiyor.
Afiyet olsun.....
Bugun sizlerle uzumlu kek tarifini paylasacagim. Gecenlerde internette gezerken rastladim ve denemeye karar verdim. Tek kelimeyle super oldu!
Bu sefer icine ceviz ve findikta kattim. Cok lezzetli oldu. Ben malzemelerin yarisini kullandim (20cm kalip icin).
Bu tarifi ilk denedigimde altaki kalipta yapmistim. Yuvarlak kaliptan cok daha guzel oldu.
Uzumlu cevizli kek
Malzemeler:
- 250gr tereyag
- 200gr seker
- vanilya
- 4 yumurta
- 1/4 limon rendesi
- 1/2 cay kasigi tuz
- 500 gr un
- 1 kabartmatozu
- 125ml sut
- 100 gr uzum
- 1 avuc kadar ceviz
- 1 avuc kadar findik
Kek kalibini yaglayip bi kenara koyalim. Firinida onceden isitalim.
-Seker ve yagi iciye karistirip kalin bir kivam haline getirelim. Bu karisima vanilyayi da ekleyelim.
-Tek tek yumurtayi ekleyip iyice karistiralim (mixer kullanin).
-Limon rendesini ve tuzuda ekliyoruz yumurtalari ekledikten sonra.
-Unu ve kabartma tozunu ayri bi kapta eliyoruz.
-Yagli seker karisimina sutu ve unu/kabartma tozunu ekleyip guzel bir kek hamuru kivamina getiriyoruz.
-En son olarak uzumleri, cevizi ve findigi ekliyoruz. Uzumleri yikadiktan sonra kurulayin ve una bulayin. Boylece uzumlerin kekin dibine cokmesini onluyoruz! Ben bunu bilmiyordum hep sinir olurdum uzumler dibe iniyor diye:)
-Kek hamurunu onceden yagladimiz kek kalibina dokelim ve onceden isitilmis firinin ortasina yerlestirelim.
Keki iyi takip edin... yanmasin:) Yaptiginiz olcuye gore tabiki pisme saati degisiyor.
Afiyet olsun.....
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilnefiz gözüküyo ellerinize sağlık.ama bişi sorcam ben kek yapınca teflon kalıpta yapıyorum ondayken bile zor çıkıyo bu aliminyum kalıpta nasıl çıktı ne kadar yağlansada çıkmaz gibi geliyo sevgileer
YanıtlaSilMerhaba Zehra, Ilk once blogumu ziyaret ettigin icin sana tesekkur ederim.
YanıtlaSilSoruna cevap vereyim;
Kek kalibini yagladiktan sonra un serpistir, Kalip tamamen un ile kapli olsun ondan sonra kek hamuru dok icine. Hatta Jamie Oliver yagladiktan sonra seker serpistirin demisti bi tv programinda. Umarim bi cevap bi isine yarar. Hollandadan selamlar.