Tavuklu Hamburger

Gecen gun Oktay Ustayi seyrediyordum. Hamburger yapti ve eklmeklerini de kendi pisirmisti. Hemen hamur tarifini not ettim. Dun de bir deneyeyim dedim. Sonuc: MUKEMMEL!

Ben tavuk kiymasi kullanarak kofteler yaptim. Tavuga cok yakisan bir salatalik tursusu tarifini de teyzemden aldim. Cok nefis birsey herkesin denemesini tavsiye ederim.




Hamur icin malzeme:
-5 su bardagi un (ben 4 kullandim, 5. ekleseydim hamur tas gibi olurdu)
-1 paket yas maya (40gr)
-1 yumurta
-1cay bardagi sut
-yarim cay bardagi sivi yag
-2 yemek kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz

Kofte malzemesi:
-250 gr tavuk kiymasi
-1 yumurta
-1 kucuk sogan
-maydonoz
-2 dis sarimsak
-1 cay kasigi kimyon
-kirmizi pul biber
-karabiber
-1 cay kasigi tuz (tepeleme doldurmayin)
-alabildigi kadar galeta unu

Salatalik tursusu icin malzeme:
- 3- 4 kucuk salatalik
-2 su bardagi sirke
-2 su bardagi su
-2 yemek kasigi seker

Hamur:
Sutu ilitip mayayi erttikten sonra yumurtayi, tuzu ve sivi yagi ekleyip iyi karistiriyoruz. Ondan sonra unu ekleyip yumusak bir hamur elde edelim. Malzeme listesinde yazdigim gibi una dikkat edelim, hamur cok sert olmasin.
Hamurlari 6 parcaya boldum ve 1,5 cm kalinliginda yuvarlak hamur actim ellerimle. Hamurlari tepsiye dizdim ve mayalamaya biraktim. Ustunu ortmeyi unutmayin, hamurlar kurur yoksa. Hamurlar mayalandiktan sonra onceden 200C firina yerlestirdim hamurlari. Ustune bisey surmuyoruz. Ustu kizarana kadar pisirelim.

Kofteler:
Butun malzemeleri bir kaba alip iyi yoguralim. En sonra olarak galeta unu ekleyip kivamin daha sert olmasini saglayalim. Cok ta sert olmayacak tabiki. Galeta unu yerine bayat ekmekte kullanilabilir. 6 tane buyuk kofte yapip 30 dk bekletelim.

Salatalik tursusu:
Aslinda en ilk olarak bunu yapmak gerekiyor. 2 su bardagi suyu, 2 su bardagi sirkeyi ve 2 kasik sekeri bir tencereye koyup kaynatalim. Kaynadigin an altini kapatip alalim ocaktan. Diger yandan salataliklari soyup ince uzun keselim. Kaynatmis oldugumuz sirkeli suya salatalik dilimlerini koyalim. Suyun kaynar olmasina dikkat edelim!! Salataliklari bu sirkeli suyun icinde sogumaya birakalim.

Ekmekler pistikten sonra (biraz sogacak tabiki) aralarini acalim. Icine biraz mayonez, biraz ketcap surelim. Tavada kizartmis oldugumuz (yada izgara tercihe gore) ekmeklere yerlestirelim. Ustune de hazirlamis oldugumuz salatalik tursusunu koyalim. Ben biraz marulda koydum. Aslinda istedigini gibi hazirlayabilirsin hamburgerleri. En onemli olan kofteler ve salatalik tursusu. Gerisi tercih meselesi! :-)

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor bayıldım:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bayılırım fast food'a :) hele ev yapımı olursa :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Öylece alıyorum....öptüm

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK HARİKA BİR LEZZET...

    YanıtlaSil
  5. aman allahım bayıldım..eline koluna sağlık.süper.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi