Patlicanli Pide

Hamur islerine bayilirim. Canim bisey istedigi zaman da kesinlikle yapmaya usenmem. Gecenlerde eski Lezzet dergilerini karistirirken kabakli pide tarifine rastladim. Baktimki fazla fazla patlican var buzdolabinda, patlicanli pide yapayim dedim. Ben kucukken patlicani hic sevmezdim. Annem zorla yedirirdi:) Ama simdi ne hikmetse bayiliyorum patlicana. Ozellikle yagda kizartilmis patlicana.


Hamur icin malzeme:
-500 gr un
-40 gr yas maya
-1 kahve fincani siviyag
-1 su bardagi ilik su
-1 yumurta
-1 cay kasigi tuz
Ic malzeme:
-2 orta boy patlican
-1 sogan
-kasar peyniri
-sivi yag
-tuz

Uzeri icin:
-1 yumurta sarisi
-1 kasik yogurt

Mayayi ilik suda eritin. Unu hamur yogurma kabina alip mayali suyu ilave edin. Yumurta ve tuzu da ekleyelim. Kulak memesi kivaminda bir hamur hazirlayin. Uzerine nemli bezle ortup 15-20 dk bekletin.

Patlicanlari kabuklarini soyalim ve minik minik dograyalim. Tavaya sivi yag koyup patlicani kizartalim. Sogani ve tuzu da eklemeyi unutmayalim:)
Hamuru tekrar alip yoguralim ve 4 esit parcaya ayiralim. Her birini 2-3 mm kalinliginda acalim. Ortalarina hazirladigimiz patlicani paylastiralim. Kenarlarini pide seklinde kapatalim. Yumurta sarisini ve yogurdu karistiralim. Pideleri firin tepsisine dizdikten sonra ustune yumurta/yogurt karisimini surelim. Onceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda 25 dk pisirin.
Simdi fotograflara baktimda, pideler baya sekilsiz olmus:) Bi dahaki sefer daha dikkat edeyim bari.

Yorumlar

  1. HARİKA BİR LEZZET PATLICANDAN PİDE YAPMAK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ AMA PATLICANI HAMUR İŞİNE ÇOK YAKIŞTIRIYORUM ELLERİNE SAĞLIK EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR..

    YanıtlaSil
  2. Offf ya arkadaşım bu ne lezzet tam bana göre ...
    İyiki bizimle paylaşmişsin peki hamur sert mı yumuşakmi oluyor...
    Bende kızarmış patlıcana bayılım..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Patlıcanlı lezzetlere bayılırım.Ama kış mevsiminde almıyorum.Yazın kızartıp buzluğa koyuyorum.Artık onlarla yaparım.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hamuru yumusak oluyor ama fazlada yumusak degil. Fakat keske biraz daha citir olsaydi dedim icimden ama hamur cok guzel. Ev halki cok begendi ve favorilerimize ekledik:) Yakin bi zamanda gecenki pideden bi yapta yiyelim diyen olabilir:)

    YanıtlaSil
  5. allahım bu ne muhteşem bişeyy.eline sağlık bayıldımmmmmmm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi