11 Mart 2009

Humus

Merhaba arkadaslar,

Gecen hafta yabanci uyruklu misafirlerim geldiler aksam yemegine. Humussuz davet sofrasi olmaz, heleki gelenler yabanci olursa. Bana takiliyorlar hep humus yunan mezesidir diye, bende hayir olmaaaaaaaaz turk diyorum:)

Bu tarifi ben gulokmini den aldim, kendisi gorumcem olur:) Ona da diyorum blog ac diye ama yapamam diyor. Siz onun marifetlerini bi gorseniz... neyse belki bir gun ikna etmeyi basaririm.

Humus

Malzeme:
-500gr haslanmis nohut
-1 adet limon suyu
-2 cay kasigi kimyon
-2-3 corba kasigi zeytinyag icine ve 2-3 corba kasigi ustune
-4-5 dis sarimsak
-1/2 su bardagi tahin
-2 corba kasigi suzme yogurt
-tuz
-1 tatli kasigi kirmiz pul biber






















Misafirlerim cok oldugu icin ben bu kadar malzeme kullandim. Yarim olcek kullanmanizi tavsiye ederim.


Nohutu hasladiktan sonra kabuklarini soyup diger malzemeleri ile birlikte robottan gecirin. Genis bi tabaga koyduktan sonra humusu uzerini pul biber, zeytin, zeytinyagi ile susleyin.

2 yorum:

  1. Biz ailece çok severiz, çok sık yaparım.Görünüm çok güzel eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım ben de arad yaparım.ellerine sağlık canım.neffis..

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.