Firinda Kuzu Incik

Cok uzun zamandir denemek istedigim bir tarifi dun denedim:) Jamie Oliver i cok severim. Ne zaman et pisirse mutlaka taze biberiye kullanir. Hep merak ederdim. Gecen gun alis veristeyken gordum ve hemen aldim tabiki:) Gercekten kokusu cok guzel ve ete cok harika bir tad veriyor. Kurutulmus olanini almistim ama taze olanin yaninda sifir kaliyor.



Biberiyenin faydalari:

Kuşdili adıyla da bilinen Biberiyenin, iğneye benzeyen kokulu yaprakları yazın toplanarak kurutulur. Biberiye süs bitkisi olarak da yetiştirilmektedir.

Sindirime faydalı bir besin olan Biberiye, mide ve bağırsakları uyararak hazmı kolaylaştırır. İdrarı ve bağırsak gazlarını söktürücüdür. Vücuda zindelik verir. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Migren türü baş ağrılarını hafifletir, çarpıntıyı giderir. Astım ve bronşite karşı faydalıdır. Kansızlığa ve sarılığa iyi gelir. Biberiye yağı romatizma olan yere sürülürse romatizma ağrılarını dindirir.

Biberiyenin yaprakları, yapraklarından elde edilen yağı ve çiçekleri kullanılır. Cilt bakımı için de kullanılan biberiye cilde esneklik ve sıkılık verir. Bir litre kadar suya biberiye ve kekik yağı karıştırılıp cilde sürülürse, cildi temizler ve yumuşatır. Ayrıca sivilcelere de iyi gelir. Burkulan eklemlere ve deri yaralarına sürülürse faydası görülür. kaynak

Malzeme:
-2 tane kuzu incik
-1 su bardagi su

Marine icin:
-3 dis sarimsak
-tuz
-kara biber
-pul biber
-2 dal taze biberiye (1 tanesi marinenin icine, biri ustune resimdeki gibi)
-1 cay kasigi kisnis
-1 krimizi biber
-yarim cay bardagi zeytinyag
-1 tutam maydonoz

Etin marine edilmis hali:


Yapilisi:
Marine icin butun malzemeleri blenderden gecirip sivi bir sos hazirlayalim. Incikleri yikadiktan sonra bir kaba alip hazirlamis oldugum marine yi ekleyi guzel bi yedirelim. Yaklasik 2-3 saat dinlendirelim. Aslinda ne kadar uzun beklerse o kadar iyi.

Onceden 180C isitilmis firina incikleri yerlestirelim. 1 su bardagi suyu ekleyelim ve ustunu folya ile kapatalim. Pisme suresi yaklasik 2 saat. Son yarim saat folyasiz pisirelim. Siz yinede 1 saat pistikten sonra takibe alin.

Bu et yemegini firinda patates ve taze belzelye ile servis yaptim.

Yorumlar

  1. çok leziz görünüyor. Kesinlikle deneyeceğim.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Yine boş durmamışsın.Döktürmüşsün.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. biberiye ilgili yazdığın yazı çok hoşuma gitti..ne kurusu nede yaşını yemedim..çok merak ediyorum..gerçekten ete nasıl bi tat veriyor diye...

    eski oturduğum yerde heryerde biberiye ağaçları vardı..şimdi kızıyorum kendime niye hiç toplayıp kullanmamışım..şimdi kıymetli ama yok..

    ellerine sağlık..incikler nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. inanılmaz bir lezzet olmalı.eline sağlık canım.ben de biberiyeyi bulmaya çalışacağım bundan sonra.tavsiye için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. süper olduğunu tahmin edebiliyorum...ben de soslayıp yaparım ama biberiye ile hiç denememiştim..eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK BİBERİYEYİ HEP DUYUYORUM AMA HİÇ DENEMEDİM EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM BAKALIM NASIL BİR TAT.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. çok harika bir seçimdir taze biberiye ,bende severekkullanıyorum,hem kurusunu özellikle tazesini.
    elinize sağlık.
    çok sevgiler istanbuldan.

    YanıtlaSil
  8. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK CANIM :)

    YanıtlaSil
  9. samsundan ve kizhatceden sevgiler:)eline sağlık arkadaşım incik harika görünüyo,sayfanı ve yemeklerini çok beğendim,sevgiler.....

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNTÜ HARİKA LEZZET ETİ ÇOK SEVERİM NASIL OLURSA OLSUN YERİM:)

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar, yorumlariniz icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  12. Canım pidenin hamuru için bana nasıl bir hamur diye sormuşsun.
    Ele yapışan yumuşak bir hamur olsa çok güzel olur canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir tarif,biberiyenin methini de çok duyuyoruz,gerçekten çok faydalı bir bitki.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi