Elmali - Kirazli Kek

Babacigim tatli seyleri cok sever. Carsamba aksami tatli biseyler isteyince hemecik mutfaga girdim, ona guzel bir elmali kirazli kek yaptim.














Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • yarim su bardagi seker
  • yarim su bardagi sut
  • yarim su bardagi sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • un
  • 2 buyuk yesil elma
  • 2 avuc kadar cekirdeksiz kiraz
  • tarcin
  • yarim limon suyu
  • badem

Yumurta ve sekeri cok iyi cirpiyorsunuz. Kalin bir kivama geldikten sonra sut, yag, kabartma tozu ve vanilyayi iyice sirpiyorsunuz. En son olarak unu ekleyip guzel bir kek kivami haline getiriyorsunuz. 26 cm lik kek kalibina kek hamurunun yarisini dokuyorsunuz. Kaliba cok guzel yayin bos yer kalmiycak sekilde. Ondan sonra kirazlari serpistiriyorsun. Gerkiye kalan kek hamurunu kirazlarin uzerine yayiyorsunuz.

Elmalari soyup kucuk kucuk kesiyorsunuz. 1 tatli kasigi tarcin, yarim limon suyunu, 2 kasik seker (yazmayi unutmusum yeni ekledim) ve kucuk kucuk kestiginiz elmalari karistiriyorsunuz. Elmalari kek hamurunun ustune yayiyorsunuz. Elinizle elmalari kek hamurunun icine bastirin ustte kalmayacak sekilde. En son olarak ta bademleri kek hamurunun ustune serpistiriyorsunuz!

Firini onceden 180 C isitiyorsunuz ve kekimizi 20 dk pisiriyorsunuz.

Denemenizi gercekten tavsiye ediyorum, tadi harika oldu.

Yorumlar

  1. Bayildim bu tarife, hem sivi yagli hem de elmali. Elma asigi biri olarak bu resimdeki keke nasil dayanilir? :) Ellerine saglik, mutlaka deneyecegim.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Defne! Kalori olarak baya hafif gibime geldi bu tarif:) Sivi yag olmasi tabiki daha saglikli. Denedikten sonra sonucu mutlaka bana haber ver olurmu? Eminim cok begeneceksin. Ben sey yazmaya unutmusum, elmalari tarcin ve limon suyu ile karistiriyorsun ya, bir - iki kasik seker eklemeyi unutma olurmu. Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Dusbahcesi, tarifini kayit ettim, kesinlikle deneyecegim. Ama sanirim memlekete dondukten sonra. Kendi evimde, kendi duzenimde pisince daha lezzetli olur herhalde:)Ne kadar da olsa buralarda gocebe gibiyiz, pek de oyle surekli ev duzeni gibi olmuyor, hele simdi toparlaniyoruz ki ortalik savas alani gibi:)) Soylediklerini muhakkak dikkate alacagim, tarifin yanina not ediyorum simdi. Tesekkurler.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. selam yeni başlamışsın kolay gelsin diyorum seni izleyeceğim kendine iyi bak
    www.blogcu.com/sibelcan

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tarifleriniz

    YanıtlaSil
  6. Dusbahcesi, hadi gel artik o guzel tariflerinle, nerelerdesin? Merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Keep up the good work »

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi