Elmali - Kirazli Kek
Malzemeler:
- 1 yumurta
- yarim su bardagi seker
- yarim su bardagi sut
- yarim su bardagi sivi yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- un
- 2 buyuk yesil elma
- 2 avuc kadar cekirdeksiz kiraz
- tarcin
- yarim limon suyu
- badem
Yumurta ve sekeri cok iyi cirpiyorsunuz. Kalin bir kivama geldikten sonra sut, yag, kabartma tozu ve vanilyayi iyice sirpiyorsunuz. En son olarak unu ekleyip guzel bir kek kivami haline getiriyorsunuz. 26 cm lik kek kalibina kek hamurunun yarisini dokuyorsunuz. Kaliba cok guzel yayin bos yer kalmiycak sekilde. Ondan sonra kirazlari serpistiriyorsun. Gerkiye kalan kek hamurunu kirazlarin uzerine yayiyorsunuz.
Elmalari soyup kucuk kucuk kesiyorsunuz. 1 tatli kasigi tarcin, yarim limon suyunu, 2 kasik seker (yazmayi unutmusum yeni ekledim) ve kucuk kucuk kestiginiz elmalari karistiriyorsunuz. Elmalari kek hamurunun ustune yayiyorsunuz. Elinizle elmalari kek hamurunun icine bastirin ustte kalmayacak sekilde. En son olarak ta bademleri kek hamurunun ustune serpistiriyorsunuz!
Firini onceden 180 C isitiyorsunuz ve kekimizi 20 dk pisiriyorsunuz.
Denemenizi gercekten tavsiye ediyorum, tadi harika oldu.
Bayildim bu tarife, hem sivi yagli hem de elmali. Elma asigi biri olarak bu resimdeki keke nasil dayanilir? :) Ellerine saglik, mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilSevgiyle.
Merhaba Defne! Kalori olarak baya hafif gibime geldi bu tarif:) Sivi yag olmasi tabiki daha saglikli. Denedikten sonra sonucu mutlaka bana haber ver olurmu? Eminim cok begeneceksin. Ben sey yazmaya unutmusum, elmalari tarcin ve limon suyu ile karistiriyorsun ya, bir - iki kasik seker eklemeyi unutma olurmu. Selamlar...
YanıtlaSilDusbahcesi, tarifini kayit ettim, kesinlikle deneyecegim. Ama sanirim memlekete dondukten sonra. Kendi evimde, kendi duzenimde pisince daha lezzetli olur herhalde:)Ne kadar da olsa buralarda gocebe gibiyiz, pek de oyle surekli ev duzeni gibi olmuyor, hele simdi toparlaniyoruz ki ortalik savas alani gibi:)) Soylediklerini muhakkak dikkate alacagim, tarifin yanina not ediyorum simdi. Tesekkurler.
YanıtlaSilSevgiyle.
selam yeni başlamışsın kolay gelsin diyorum seni izleyeceğim kendine iyi bak
YanıtlaSilwww.blogcu.com/sibelcan
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tarifleriniz
YanıtlaSilDusbahcesi, hadi gel artik o guzel tariflerinle, nerelerdesin? Merak ediyorum.
YanıtlaSilKeep up the good work »
YanıtlaSil