22 Mayıs 2006

Armutlu kek

Armutlu kek

- 1 yumurta
- yarim su bardagi toz seker
- yarim su bardagi sut
- yarim su bardagi aycicek yagi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 cay kasigi tarcin
- 1 avuc kadar kucuk parca kesilmis ceviz
- Un

Kalin bir kivama gelene kadar yumurtayi ve sekeri iyice cirpiyorsunuz. Ondan sonra sutu ve yagi ekleyip iyice cirpiyorsunuz. Kabartma tozunu, vanilya, 1 cay kasigi tarcin ve cevizi ekliyorsunuz. En son olarak unu ekliyorsunuz. Fazla un katmamanizi tavsiye ediyorum cunku kek sert oluyor. Kek hamuru kivaminda olacak. Onceden isitilmis firinda firinda 25 dk pisiryorsunuz (170C).

Afiyet olsun.



12 yorum:

  1. Merhaba sanirim sitenize ilk yorum benden, kolay gelsin, benim bir sorum olacak bu kekle ilgili, armut sadece kekin uzerine mi konuyor resimde gorundugu gibi, yoksa icine de ekliyormusun, armutla ilgili herhangi birsey yazmiyorda tarif'te.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ilk yorum sizden! vakit ayirip yazdiginiz icin tesekkurler. Armut katmiyorum kekin icine, armutu kesip uzerine sus olarak koydum.

    Bu kek hamurundan mesela elmali pastada yapabilirsiniz. Uzerine yarim elmalar dizebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Tamam anladim, sagol cevabin icin, deneyince sonucunu da yazarim.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
    »

    YanıtlaSil
  6. Very best site. Keep working. Will return in the near future.
    »

    YanıtlaSil
  7. I find some information here.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Best regards from NY! »

    YanıtlaSil
  10. best regards, nice info » » »

    YanıtlaSil
  11. Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

    YanıtlaSil
  12. armutu severim kekide...armutlu keke bayıldım...elerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.