Kirazli (Vanilyali) Cupcakes & MiM!
Bal oglan dogdu dogacak derken artik kocaman "minik" adam oldu. Artik bana bircok iste yardim ediyor. Mesela katlanacak camasirlari tek tek bana veriyor, bende katliyorum kaldiriyorum. Yada bugunki gibi mikseri beraber tutup cupcake yapiyoruz. O kadar eglenceliydiki, o gozlerinin icindeki piriltiyi gorebilseydiniz keske!
Sevgililer gunu yaklasiyor. Bende bos durmadim tabiki. Sizlere fikir olsun diye vanilyali cupcake'leri kirazli yaptim. Bir de bir kactanesini kayisi receli ile yaptim. Recelli olanlar volkan gibi patladilar:) Goruntu harika oldu! Kis ortasi kirazlari nerden buldugumu merak edenler icin: Konserve kullandim:)
Neyse fazla anlatmaya gerek yok, fotograflar yeterince konusuyor:)
Bu tariften yaklasik 12 tane cupcake cikiyor.
Malzeme:
-113 gram tuzsuz tereyag (oda sicakliginda)
-130 gram seker
-3 buyuk yumurta
-1 vanilya cubugu, yada 1 cay kasigi vanilya extract (ikisi de yoksa elbet vanilin de kullanabilirsiniz)
-1 limon rendesi (ben kullanmadim)
-195 gram un
-1 1/2 cay kasigi kabartma tozu
-1/4 cay kasigi tuz
-60 ml sut
Yapilisi:
1.Oda sicakligindaki tereyagi sekeri ve vanilyayi mikserle cirpin.
2.Tek tek yumurtalari ekleyin ve cirpaya devam edin.
3.Ayri derin bir kabin icinde unu, kabartma tozunu ve tuzu karistirin (eleyin).
4.Mikseri en dusuk ayara getirip yag karisimin oldugu kaba un karisimin 1/3 ekleyin ve cirpin. Ondan sonra sutun yarisini dokup devam edin. Ondan sonra tekrar un, sut ve en son kalan unu da ekleyip cupcake hamurunu hazirlayin.
5.Cupcake kagitlarini tepsiye dizin. 1 kasik cupcake hamuru dokun, onun ustune de 3 adet cekirdekleri cikarilmis kiraz koyun. Ustune de biraz hamurdan dokup kapatin.
6.Ben bir kac tanesini de kayisi recelli yaptim. 1 yemek kasigi cupcake hamuru, 1 tatli kasigi kayisi receli ondan sonra ustunu tekrar cupcake hamuru ile kapatin.
7.Onceden 177C isitilmis firinde 18-20 dakikada pisirin.
Uzeri icin:
-3 yemek kasigi kiraz suyu/visne suyu
-alabildigi kadar pudra sekeri
Yapilisi:
Visne/kiraz suyuna pudra sekeri ekleyip macun kivamina getirin. Cupcake'ler sogduktan sonra ustune 1 tatli kasigi kadar dokun ve dekor sekerli ile susleyin.
Kaynak:
Hay, Donna. Modern Classics Book 2.
Patent, Greg. Baking in America.
http://www.joyofbaking.com/
---
MiM!
Sevgili Behiye beni mimlemis:) Buyrun cevaplar!
1. Bloğunuzu ne zaman açtınız?
Mayis 2006, ama uzun bir ara verdim. Subat 2009 da tekrar blogumu guncellemeye basladim.
2. Bloğunuzda işlediğiniz konular nedir?
Genellikle mutfak maceralarim. Yeni denedigim herseyi blogumda paylasiyorum. Bal oglandan bahsediyorum bazen. Hollanda hakkinda bazi yazilarda bulabilirsiniz.
3. Bloğunuzla ilgili düşünceleriniz?
Blogumu cok seviyorum ve cok titiz bir sekilde ona bakiyorum:)
4. Bloğunuzda yazdığınız ilk yazı hangisidir?
"Armutlu Kek tarifi"
5. Sizi izlemeye alan ilk kişi kimdi?
Hatirlamiyorum maalesef.
6. İlk yorumu yazan kimdi?
Lily-Rose diye bir arkadas. Maalesef blog adresini bulamiyorum.
7. En çok yorum alan yazınız hangisi?
“Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi!” en cok yorum aldi.
8. Beğenildiğini düşündüğünüz yazınız?
Var sanirim. Ancak ziyaretcilerim hangi yazimin guzel olup olmadigini soyleyebilirler. Bana dusmez gibi geliyor:) Ama sunu soylemem gerekiyorki, bloguma koydugum butun tarifleri ve fotograflaribuyuk ozenle hazirliyorum. Cok emek veriyorum.
9. Tarafınızdan düzenlenen etkinlik var mı?
Suan sevgili Asli ile beraber organize ettigimiz Pembedusbahcesinde Hediyelesme Etkinligimiz var.
10. Katıldığınız Etkinlikler
Elimden geldigi kadar katilmaya calisirim etkinliklere. Bazen gozden kaciyor ama... seviyorum etkinlikleri!
11. 100 ün katlarındaki üyeleriniz?
Suan toplam 176 izleyicim var.
12. Toplam yazı adediniz?
132
13. Her gün ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınız?
Her gun ziyaret etme firsatim olmuyor maalesef bal oglan’dan dolayi, ama arkadaslarimi olabildigince sık ziyaret etmeye calisiyorum.
14. Bloğunuzun size kazandırdıkları nelerdir?
Kesinlikle guzel arkadasliklar! Bir de unutmadan guzel fikirler.
Sevgililer gunu yaklasiyor. Bende bos durmadim tabiki. Sizlere fikir olsun diye vanilyali cupcake'leri kirazli yaptim. Bir de bir kactanesini kayisi receli ile yaptim. Recelli olanlar volkan gibi patladilar:) Goruntu harika oldu! Kis ortasi kirazlari nerden buldugumu merak edenler icin: Konserve kullandim:)
Neyse fazla anlatmaya gerek yok, fotograflar yeterince konusuyor:)
Bu tariften yaklasik 12 tane cupcake cikiyor.
-113 gram tuzsuz tereyag (oda sicakliginda)
-130 gram seker
-3 buyuk yumurta
-1 vanilya cubugu, yada 1 cay kasigi vanilya extract (ikisi de yoksa elbet vanilin de kullanabilirsiniz)
-1 limon rendesi (ben kullanmadim)
-195 gram un
-1 1/2 cay kasigi kabartma tozu
-1/4 cay kasigi tuz
-60 ml sut
Yapilisi:
1.Oda sicakligindaki tereyagi sekeri ve vanilyayi mikserle cirpin.
2.Tek tek yumurtalari ekleyin ve cirpaya devam edin.
3.Ayri derin bir kabin icinde unu, kabartma tozunu ve tuzu karistirin (eleyin).
4.Mikseri en dusuk ayara getirip yag karisimin oldugu kaba un karisimin 1/3 ekleyin ve cirpin. Ondan sonra sutun yarisini dokup devam edin. Ondan sonra tekrar un, sut ve en son kalan unu da ekleyip cupcake hamurunu hazirlayin.
5.Cupcake kagitlarini tepsiye dizin. 1 kasik cupcake hamuru dokun, onun ustune de 3 adet cekirdekleri cikarilmis kiraz koyun. Ustune de biraz hamurdan dokup kapatin.
6.Ben bir kac tanesini de kayisi recelli yaptim. 1 yemek kasigi cupcake hamuru, 1 tatli kasigi kayisi receli ondan sonra ustunu tekrar cupcake hamuru ile kapatin.
7.Onceden 177C isitilmis firinde 18-20 dakikada pisirin.
Uzeri icin:
-3 yemek kasigi kiraz suyu/visne suyu
-alabildigi kadar pudra sekeri
Yapilisi:
Visne/kiraz suyuna pudra sekeri ekleyip macun kivamina getirin. Cupcake'ler sogduktan sonra ustune 1 tatli kasigi kadar dokun ve dekor sekerli ile susleyin.
Kaynak:
Hay, Donna. Modern Classics Book 2.
Patent, Greg. Baking in America.
http://www.joyofbaking.com/
---
MiM!
Sevgili Behiye beni mimlemis:) Buyrun cevaplar!
1. Bloğunuzu ne zaman açtınız?
Mayis 2006, ama uzun bir ara verdim. Subat 2009 da tekrar blogumu guncellemeye basladim.
2. Bloğunuzda işlediğiniz konular nedir?
Genellikle mutfak maceralarim. Yeni denedigim herseyi blogumda paylasiyorum. Bal oglandan bahsediyorum bazen. Hollanda hakkinda bazi yazilarda bulabilirsiniz.
3. Bloğunuzla ilgili düşünceleriniz?
Blogumu cok seviyorum ve cok titiz bir sekilde ona bakiyorum:)
4. Bloğunuzda yazdığınız ilk yazı hangisidir?
"Armutlu Kek tarifi"
5. Sizi izlemeye alan ilk kişi kimdi?
Hatirlamiyorum maalesef.
6. İlk yorumu yazan kimdi?
Lily-Rose diye bir arkadas. Maalesef blog adresini bulamiyorum.
7. En çok yorum alan yazınız hangisi?
“Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi!” en cok yorum aldi.
8. Beğenildiğini düşündüğünüz yazınız?
Var sanirim. Ancak ziyaretcilerim hangi yazimin guzel olup olmadigini soyleyebilirler. Bana dusmez gibi geliyor:) Ama sunu soylemem gerekiyorki, bloguma koydugum butun tarifleri ve fotograflaribuyuk ozenle hazirliyorum. Cok emek veriyorum.
9. Tarafınızdan düzenlenen etkinlik var mı?
Suan sevgili Asli ile beraber organize ettigimiz Pembedusbahcesinde Hediyelesme Etkinligimiz var.
10. Katıldığınız Etkinlikler
Elimden geldigi kadar katilmaya calisirim etkinliklere. Bazen gozden kaciyor ama... seviyorum etkinlikleri!
11. 100 ün katlarındaki üyeleriniz?
Suan toplam 176 izleyicim var.
12. Toplam yazı adediniz?
132
13. Her gün ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınız?
Her gun ziyaret etme firsatim olmuyor maalesef bal oglan’dan dolayi, ama arkadaslarimi olabildigince sık ziyaret etmeye calisiyorum.
14. Bloğunuzun size kazandırdıkları nelerdir?
Kesinlikle guzel arkadasliklar! Bir de unutmadan guzel fikirler.
Ne kadar zarif,yemeye kıyamaz insan..
YanıtlaSilAna -Oğulun ellerıne sağlık afiyetler olsun yarasın bal oğlana..
YanıtlaSilSevgilerle...
Canım nasıl güzel olmuşlar. Bal oğluşunun ve senin ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSEvgilerimle
SELMA CIĞIM. SENİN DUYGULARINI ÇOK İYİ ANLIYORUM . BENİM KIZIM DA BANA ÇAMAŞIRLARDA , MASA HAZIRLAMADA VE KEK YAPMAYA YARDIMCI OLUYOR. ODA BENDE ÇOK MUTLU OLUYORUZ. VE İNAN ORTAYA ÇIKAN LEZZETLER DAHA BİR TATLI OLUYOR. BAL OĞLANINDA SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK CANIM . SEVGİLER
YanıtlaSilselma hanım kesinlikle fotoğraflar konuşuyor bana bunlardan yapmam gerektiğini fısıldıyorlar:))
YanıtlaSilmerhaba güzelim.benim oglumda bana her işte yardım ediyor.hem o mutlu oluyor hem de ben.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.bu arada ellerine saglık.
YanıtlaSilKesinlikle yemeyip seyredeceksin ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSelmacım harika bir görüntü elleri
YanıtlaSilne sağlık.Sunumda enfes kocaman öpü
yorum.
bende oğlumla kek pasta yapıyorum,inanılmaz mutlu oluyor.
YanıtlaSilbirde çamaşır makinasını boşaltmak,mandal vermek:)))nasıl da hoşlarına gidiyor yardım etmek yumurcakların:)
fotolar konuşuyor resmen:)gel zeynep ye beni diyor:)))
ellerine sağlık canım nefisss olmuş
öpüyorummm
çok leziz görünüyor oğluşunun ve senin ellerinize sağlık..sevgiler
YanıtlaSilÇok leziz gözüküyor,sunumu harika.. yakışıklıyı da kocaman öpüyorum.. aferim ona..
YanıtlaSilellerinize sağlık o zaman :)
Harika bir görüntü ellerine sağlık canımsın...
YanıtlaSilhımmm enfes bir görüntü bence de fotoğraflar yeterince konuşuyor..
YanıtlaSiluffffffffffffffffff bu buuuu buuuuu nefissssssss.
YanıtlaSilBen bunları yemeye kıyamam ki çok uyumlu çok güzel bir görüntü
YanıtlaSilBende sana ait bir mim var haberin olsun:)
YanıtlaSilbu tarifi ilk fırsatta denemem gerek mutlaka görüntü harika....
YanıtlaSilBu kadar hızlı olacağını tahmin etmemiştimm:))
YanıtlaSiliyi ki varsın..
Selmacığım elinize sağlık.Gelinin çok rahat edecek marifetli bir bal oğlan yetişiyor.İzmirden sevgiler.Mine
YanıtlaSilBal oğlanın elleri değdiyse daha bir lezzetli olmuştur. Görüntü süper ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSen sus kek konuşsun :))))
YanıtlaSililk foto "ayyy "
ikinci foto "ufff"
üçüncü foto "bende istiyorum"
kısacası ellerine sağlık canım nefis gönünüyor:)))
ikinizide öpüyorum hamarat olcak senin oğlan ne güzel:)
Harika görünüyor canım ,ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilNe güzel fotoğraflar bayıldım tek kelime ile.
YanıtlaSilEller,ne sağlık emin ol ki deneyeceğim
Sevgilerimle
Canım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Bir tanecik aldım.Sevgiler bıraktım..
YanıtlaSilÇok güzel poz vermişler minik kekler:)
YanıtlaSilellerinize sağlık.
sevgili selma ellerine sağlık muffinler iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilben vanilya şekeri yapımına bayıldım paylaştığın için çok teşekkür ederim canım hemen kavanoza atıyorum Allah razı olsun
Çok leziz görünüyorlar ellerine sağlık...sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba. Süslemeler çok şeker, ellerinize, emeğinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilŞimdiden birçok şey öğrendim. Güzel bilgilerin ve paylaşımların hep bizimle olsun sevgiler...
YanıtlaSilPembeli pembeli pek şirirn gözüküyorlar,ellerine sağlık.
YanıtlaSil