Zeytinyağlı Taze Fasülye Nasıl Yapılır? - Green Runner Beans With Olive Oil Classic Turkish Recipe



FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Zeytinyağlı yeşil fasülye sanırım zeytinyağlılar arasında en sevdığımdır. Aslında bütün zeytinyağlıları çok severim. Ama bu farklı. Ekmeği banıp yemek kadar zevkli birşey yok sanırım. Bak bunları yazarken aklıma ne geldi. Sanırım 12-13 yaşındaydım, annem çalıştığı için sık sık mutfağa girip yemek yapardım. Annem tarif ederdi bende denerdim. İlk öğrendiğim yemek zeytinyağlı yeşil fasülyedir.

Yapımı çok kolay yeterki püf noktalara dikkat edilsin.

-Fasulyeye su eklemiyorsunuz.
-Direk en küçük göze koyup kısık ateşte ağır ağır pişirin.
-Ağır ateşte pişeceği için domates ve diğer şeyler suyunu salacaktır.
-Düdüklü tencerede pişirecekseniz 1 çay bardağı sudan fazla su koymayın.
-Servis yapmadan önce mutlaka 4 saat dinlendirin.
-Ilık servis edilmeli, çünkü en lezzetli hali ılıkkendir!

Malzeme listesi
500 gram taze fasülye
500 gram domates
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
30ml su
1 tatlı kaşığı domates salçası

Yeni videolardan haberdar olmak için ücretsiz YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.

ENGLISH

I think runner beans is with olive oil is my favorite among the olive oil ones. Prepared the classic Turkish way. A lot of vegetables are prepared this way. It is so delicious, especially in the summer months it is prefered to eat olive oil dishes.  Actually, I love all olive oil dishes. But this is different. I guess there is nothing more enjoyable than dipping bread and eating it. Look what came to my mind while I was writing this. I think I was 12-13 years old, because my mother was working, I did spend often time in the kitchen trying to cook. My mother described in details first and after that I tried many many times. The first dish I learned to cook is green beans with olive oil.

It is very easy to make, as long as you pay attention to the tricks.

-You do not add water to the runner beans.
- Put it directly in the smallest compartment and cook it slowly over low heat.
-Tomatoes and other things will release their juice as it will be cooked over a low heat.
-If you are going to cook in the pressure cooker, do not add more than 1 tea glass of water.   
-Be sure to rest for 4 hours before serving.
- It should be served warm, because the most delicious form is lukewarm!

A list of materials
500 grams of runner beans
500 grams of tomatoes
1 large onion
1 dessert spoon salt
1 dessert spoon sugar
30ml water
1 teaspoon tomato paste

I'd appreciate it if you'd subscribe to my YouTube channel to support and be informed of new videos.

www.dusbahcesi.blogspot.com 
Instagram : http://instagram.com/dusbahcesiblog​​...​ 
Facebook : https://www.facebook.com/dusbahcesibl...​ 
Youtube : https://www.youtube.com/dusbahcesiblog​​

#beans​ #zeytinyagliyesilfasulye​ #turkishcuisine​

















 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi