Swiss Buttercream
Merhaba arkadaslar, Uzun zamandir swiss buttercream nasil yapilir sizlerle paylasmak istiyordum, kismet bu güneymis. Bugune kadar butun pastalarimi swiss buttercream ile kapladim. Tahminim toplam iki yada uc pastam ganajli oldu. Seker hamur lu pasta yapan arkadaslarim bilir, hamuru kaplamadan once pastayi "birsey" ile sivaman gerek. Bu genel olarak ganaj ile yapilir (sivi krema & cikolata). Buttercream ganaj icin bir alternatiftir, ozellikle meyveli pastalar icin. Buttercream icin farkli tarifler vardir. Temel malzeme ise tereyag & pudra sekeridir. Benim paylasacağim olan tarif farklidir. Tabiki en güzel buttercreami yapabilmek icin cok tarif denedim, cok ugrastim, vakit harcadim. Yag tadi cok belirgin oluyordu, yada icindeki pudra sekeri erimiyordu putur putur oluyordu. Benim aradigim buttercream ipek gibi olmaliydi. Tahmin edebileceginiz gibi o tarifi buldum. Tariflede bitmiyor is, puf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu buttercream ipek gibi oluyor, o kadar g...
nefis pastalar,kaçmak lazım.. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHarika olmuş hepsinde gözüm kaldı...
YanıtlaSilBloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/