Kuru Fasulye
Klasik yemekleri cok severim; nohut, kuru fasulye vs. Herzaman tarife uyarim.
Sevgili Birsen etkinlik icin davetiye birakinca hemen kafamda farkli farkli seyler canlandi. Etkinligin konusu "davet yemekleri". Esim kuru fasulye isteyince, nasil farkli bir sekilde sunulur diye dusunmeye basladim. Birden gozumun onunde tek porsiyonluk milfoy hamuru ile kapli kuru fasulye canlandi! Hemen harakete gectim tabiki. Sonuc gercekten harika oldu.
Malzeme:
-1 su bardagi fasulye
-150 gram kusbasi yagsiz dana eti
-1 sogan
-2 dis sarimsak
-1 tatli kasigi domates salcasi
-1 tatli kasigi aci biber salcasi
-tuz, karabiber
Yapilisi:
Bir gun onceden fasulyeyi bol suyun icinde bekletin.
Sogan ve sarimsagi ince kiyin.
Eti, sogani ve sarimsagi duduklu tencerede kavurun. Kavurduktan sonra salcayi, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin. Fasulyeyi de ekledikten sonra 2 su bardagi su ekleyin ve tencerenin kapagini kapatin. (Ben duduklu tencerede yaklasik 12 dakika pisirdim.)
Fasulye pistikten sonra tek kisilik firina dayanikli kaliplara paylastirin. Ustunu de milfoy hamuru ile kaplayin. Catal ile bir kac yeri dikkatlice delin. En son olarak ta ustune yumurta sarisi surup ustu kizarana kadar onceden isitilmis 180 C firinda pisirin.
Yada klasik bir sekilde de servis yapabilirsiniz tabiki. Kuru fasulye, yanina da guzel tereyagli pilav.
Sevgili Birsen etkinlik icin davetiye birakinca hemen kafamda farkli farkli seyler canlandi. Etkinligin konusu "davet yemekleri". Esim kuru fasulye isteyince, nasil farkli bir sekilde sunulur diye dusunmeye basladim. Birden gozumun onunde tek porsiyonluk milfoy hamuru ile kapli kuru fasulye canlandi! Hemen harakete gectim tabiki. Sonuc gercekten harika oldu.
Malzeme:
-1 su bardagi fasulye
-150 gram kusbasi yagsiz dana eti
-1 sogan
-2 dis sarimsak
-1 tatli kasigi domates salcasi
-1 tatli kasigi aci biber salcasi
-tuz, karabiber
Yapilisi:
Bir gun onceden fasulyeyi bol suyun icinde bekletin.
Sogan ve sarimsagi ince kiyin.
Eti, sogani ve sarimsagi duduklu tencerede kavurun. Kavurduktan sonra salcayi, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin. Fasulyeyi de ekledikten sonra 2 su bardagi su ekleyin ve tencerenin kapagini kapatin. (Ben duduklu tencerede yaklasik 12 dakika pisirdim.)
Fasulye pistikten sonra tek kisilik firina dayanikli kaliplara paylastirin. Ustunu de milfoy hamuru ile kaplayin. Catal ile bir kac yeri dikkatlice delin. En son olarak ta ustune yumurta sarisi surup ustu kizarana kadar onceden isitilmis 180 C firinda pisirin.
Yada klasik bir sekilde de servis yapabilirsiniz tabiki. Kuru fasulye, yanina da guzel tereyagli pilav.
Not:
1. Kuru fasulyenin guzel kirmizi olmasini istiyorsaniz kesinlikle iyi kalitede ev yapimi biber salcasi kullanmanizi oneriyorum. Sadece domates salcasi kullanarak bu renk elde edilemiyor. Ayrica biber salcasinin yemege verdigi tad cok onemli.
2. Sevgili Pelin'inde soyledigi gibi, istediginiz herseyi milfoy hamuru ile kapatip yapabilirsiniz. Sebzeli tavuk gogusu kavurabilirsiniz, kusbasi et kavurabilirsiniz. Akliniza gelen hersey.
GÖRÜNTÜ SÜPER CANIM .BENİMDE BUNA BENZER BİR TARİFİM VARDI.eLLERİN DERT GÖRMESİN...
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerıne sağlık..
YanıtlaSilAfiyet olsun bereketi ile..
Sevgilerle
Bal oğlanı öpüyoroz Oylandalı teyzemiz..
Canııımm ellerine sağlık vallahi nefis. söz yok sevgiler
YanıtlaSilooyyy yerim ben bunuu selma hanımm harikasınız nefis görünüyorr:))
YanıtlaSilsüper fikirmiş canım eline sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel bir fikir. Fasulyeniz de kıpkırmızı enfes görünüyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelmacım ellerine sağlık canım sunum
YanıtlaSilda süper çok öpüyorum...
harika olmuş ellerinize sağlık. sunum harika, aynı yemekler olsa da sunm ne kadar değiştiriyor yemeğin çehresini. düşüncenize de sağlık bu arada :))
YanıtlaSilBen tavuklu soteyi böyle milföyde hazırlarım,hatta ters çevirip milföy hamuru kase gibi kullanırım.. ama fasulye çok sulu olduğu için bu pek mümkün olmaz sanırım.. Fasulyenin suyu öyle güzel ki ,ekmek banmak geldi içimden :)
YanıtlaSilGörüntü harika, eminim lezzetide öyledir. Çok iyi fikir verdiniz. Denemek lazım mutlaka. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGörüntüye bittim valla. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba. Görüntü süper, harika bir fikir, ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilcanım süper olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilya canım benim senin fotoğraf makinenin markası ne bu kadar güzel çekimler de tabii senin emeğin ama makine de süper belli:))
YanıtlaSilben bu blogunu gormemistim harika yemekler varmis burda, sunum harika ellerine saglik:)
YanıtlaSilkışın en sevdiğim yemeklerden birisi yanına da bembeyaz bir pilav ...
YanıtlaSilsevgiler
Canim nefis görünüyor ellerine saglik
YanıtlaSilCanım gerçekten harika bir sunum ellerine emeğine sağlık selmacığım...
YanıtlaSilKuru fasulye bu vazgeçilmez her ne olursa olsun değil mi?
YanıtlaSilellerinize sağlık:)
şahane görünüyor ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilArkadaslar degeri yorumlariniz icin tesekkurler.
YanıtlaSilDido - Kullandigim kamera Sony HDR-SR11. Bu bir HD videokamera, 10.2 megapixel fotograf cekiyor. Gun isigini guzel kullandiginiz zaman bir cok kamera ile guzel fotograf cekilir. Annem fotografci oldugu icin ondan birseyler ogrenmeye calisiyorum. Zaten en eski post'lara baktiginiz zaman ve simdiki fotograflara baktiginiz zaman buyuk fark goreceksiniz. Birde Photoshop CS 4 ve Color FX Pro 3.0 kullaniyorum.
Önce inanamadım başlığı okuyup fotoğrafa bakınca.kesinlikle çok yaratıcı ve güzel bir sunum..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Muhteşem bir renk olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhani anne eli değmiş gibi derler ya,senin yemeğin de işte öyle güzel olmuş:)ellerine sağlık
YanıtlaSilSelmacığımi süper tek kelimeyle. Klasik kuru fasülyeye son. Yaşasın Selma'nın milföyde fasulyesi.
YanıtlaSilSelmacığımi süper tek kelimeyle. Klasik kuru fasülyeye son. Yaşasın Selma'nın milföyde fasulyesi.
YanıtlaSilSelam selma hanm,
YanıtlaSileminim görüntü kadar lezzet de muhteşemdir. yabancı ülkeden gelen biri olarak, Türkiyede tattığım ve de çoook beğendiğim yemeklerin ilk sıralarındadır kuru fasülye...sunum da çok güzel. söze gerek var mı? böyle enfes bir tat karşısında bizimkiler derlerki ; elleriniz dert görmesin... :)
görüşmek dileği ile sevgiler...
:)
YanıtlaSilGerçekten çok cici olmuş,ellerine sağlık.Milföyü en çok kremalı domates çorbası ile kullanıyorum (Libya'da milföy bulmak çok zor,Türkiye'den getiriyor yahut burada bulduğumda bol bol alıp buzlukta saklıyorum)
Hemen her yemeğe ve tatlıya çok yakışıyor.İnanılmaz pratik..
Tavuk / et sote,somon ve başta da söylediğim üzre çorbalarda çok kullanırım fakat kuru fasülyede denememiştim hiç.Ellerine sağlık tekrar! MaşaAllah canım.
Kalbi selamlarımla