Imam Bayildi
Sizlerle paylasacagim imam bayildi tarifini Sevim yengeden aldim. Ben onun kadar guzel yemek pisiren kimseye rastlamadim bugune kadar. Eline ne degse mukemmel oluyor.
Kucuklugumden beri patlicani sevmezdim ta ki Sevim yengenin yaptigi imam bayildiyi yiyene kadar. Hayatim degisti :-) Patlican asigi yapti beni! Ozellikle yagda kizarmis patlicana deli oluyorum simdi.
Gecelim bakalim tarife...
*Fotografta nedense patlican cikmamis. Altlarda biryerde kaybolmus. Fotografi bilgisayara aktardiktan sonra farkettim :-)

Malzeme:
-2 patlican
-2 kuru sogan
-4 orta boy domates
-4 dis sarimsak (ben daha cok koydum cok sevdigim icin)
-1 yemek kasigi seker (ben iki koydum)
-tuz
Patlicanlari alacali soyduktan sonra ortadan kestim. Iki parcayi dorde boldum ama kopmayacak sekilde. Patlicanlari tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra cikardim.
Derin bir kaba soganlari, sarimsaklari, domatesleri kestim. Icine tuz ve sekeri ekledikten sonra iyi bir karistirdim.
Patlicanlari derin bir tencereye dizdim. Aralarini acip hazirladigim domates, sarimsak ve sogandan koydum. Ikinci bir kat patlican koydum ve aralarini tekrar domates karisimindan koydum. En son olarak uzerine bol zeytinyag gezdirdim ve direk agir atese koydum. Su eklemeye hic gerek yok, cunku domatesin suyu yetiyor.
Yogurt ile servis yaptim. 3 gun bu yemegi yedim desem :-) O kadar guzel olduki....
Kucuklugumden beri patlicani sevmezdim ta ki Sevim yengenin yaptigi imam bayildiyi yiyene kadar. Hayatim degisti :-) Patlican asigi yapti beni! Ozellikle yagda kizarmis patlicana deli oluyorum simdi.
Gecelim bakalim tarife...
*Fotografta nedense patlican cikmamis. Altlarda biryerde kaybolmus. Fotografi bilgisayara aktardiktan sonra farkettim :-)

Malzeme:
-2 patlican
-2 kuru sogan
-4 orta boy domates
-4 dis sarimsak (ben daha cok koydum cok sevdigim icin)
-1 yemek kasigi seker (ben iki koydum)
-tuz
Patlicanlari alacali soyduktan sonra ortadan kestim. Iki parcayi dorde boldum ama kopmayacak sekilde. Patlicanlari tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra cikardim.
Derin bir kaba soganlari, sarimsaklari, domatesleri kestim. Icine tuz ve sekeri ekledikten sonra iyi bir karistirdim.
Patlicanlari derin bir tencereye dizdim. Aralarini acip hazirladigim domates, sarimsak ve sogandan koydum. Ikinci bir kat patlican koydum ve aralarini tekrar domates karisimindan koydum. En son olarak uzerine bol zeytinyag gezdirdim ve direk agir atese koydum. Su eklemeye hic gerek yok, cunku domatesin suyu yetiyor.
Yogurt ile servis yaptim. 3 gun bu yemegi yedim desem :-) O kadar guzel olduki....
Nefis gözüküyor ben patlıcana yoğurdu çok yakıştırıyorum resimde ayrıca çok hoş çıkmış...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım mutlu pazarlar:)
ah ahhh patlıcan sevilmez mi...nefis..ellerine sağlık.resimde çok güzel ama patlıcan görünmemiş gerçekten de canım..
YanıtlaSilziyaretin icin tesekkur ederim canim bende seni arkadas listeme ekliyorumm sende eklersen sevinirim canim;)
YanıtlaSilellerine saglik canim ,patlican hernekadar gozukmesede goruntu harikaa...
Patlıcanlı herşeye bayılırımm:) ellerine sağlık canım süper görünüyor..Ayrıca ziyaretin içinde çok teşkr ederim bende seni linklerime ekliyorum kocaman sevgiler:)
YanıtlaSildediğin gibi bazı eller var neye dokunsa enfes oluyor benimde öyle bir akrabam var, baklavayı sevmeyen ben onun sayesinde sevdim...
YanıtlaSilCanım ellerin dert görmesin ..
Sevim yengenede selamlar :)
Öptüm
Selamlar bana biraktigin yorumdan yola ciktim ve geldim Hollandaya.Mantar dolmana bayildim....Ellerine saglik.Berlinden sevgiler
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR PATLICANI BENDE ÇOK SEVİYORUM...
YanıtlaSilAMA EN ÇOK KÖZLENMİŞİNİ SEVİYORUM...
Uufff bende çok severim zimam bayıldıyı. Daha hiç yapmadım. İyi aklıma getirdin hemen gidip yapayım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSeni sobeledim.Bana bir uğrar mısın?
YanıtlaSil